Pesseroles Brisat 2022
Un viatge emocional a la recuperació dels brisats, vins de raïm blanc macerats amb la pell.
El Pesseroles Brisat prové de la finca de blanc que tenim al camí de Pesseroles, plantada l’any 2002, amb varietats tradicionals del Priorat com el Picapoll blanc, el Pedro Ximenes i la Garnatxa blanca. El sòl de llicorella esmicolada de les vinyes al llarg del camí de Pesseroles, amb un subsòl amb més presència d’argiles que en d’altres finques permet una estructura potent en boca que es realça amb l’orientació sud oest de la parcel.la.
L’anyada 2022 és molt calorosa i molt seca (350 litres), marcada per innombrables onades de calor des del mes de maig. La vinya va desenvolupar bé vegetació per l’aigua acumulada els dos anys anteriors però el raïm va rebre molta insolació i temperatura. L’expressió d’aquesta anyada recorda l’expressió del 2015, però amb menys pluja. Una anyada madura però fina, elegant però amable.